Hírek / Sport

Atlétikai VB - Megnyílt a belvárosi szurkolói zóna

2023. augusztus 16. 07:15 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Megnyílt a szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság szurkolói zónája a belvárosi Erzsébet téren, ahol exkluzív programokkal, nyereményekkel, egyedi ajándéktárgyakkal és további meglepetésekkel várják a látogatókat.
 
Az érdeklődők megismerkedhetnek a futás, gyaloglás, ugrás és dobás szakágakkal, ezeknek a mozgásformáknak a kipróbálásával pontokat gyűjthetnek, amiért jutalmat kapnak az ajándékstandon.
 
A világbajnokság önkéntesei hat aktivitási ponton segítik az érdeklődőket. A résztvevők felmérhetik a súlypontemelkedésüket, és a Sky high állomáson akár a svéd rúdugró, Armand Duplantis 6,22 méteres világcsúcsát is meg lehet közelíteni egy trambulin és gumikötelek segítségével. Emellett kipróbálhatják a rajtgépet is egy rövid sprint erejéig, a hosszabb távok kedvelői pedig a maratonfutók átlagos sebességét is megtapasztalhatják a folyamatosan gyorsuló futópadokon. Az érdeklődők a VR-állomáson akár virtuális versenyek résztvevői is 
 
Abban bízom, hogy ha a gyerekek kipróbálják ezeket az aktivitásokat, akkor kedvet kaphatnak és szólhatnak a szüleiknek, hogy rendes körülmények között szeretnék kipróbálni az atlétikát - mondta az MTI-nek Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, aki az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa is egyben.
 
A megnyitón részt vett Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója és Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó is, akik együtt próbálták ki az állomásokat.
 
Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét - amelyen minden idők legnagyobb létszámú, 63 fős magyar csapata indul - augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyek központja a Hősök tere lesz.
 
Forrás: MTI
Kép: teol.hu


next 5

A mi világunk

Hírek