Hírek / Kultúra

Augusztus 1-ig várják a nevezéseket a 30. Országos Diákfilmszemlére

2023. július 19. 07:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Három kategóriában várják a nevezéseket augusztus 1-ig a 30. Országos Diákfilmszemlére - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
 
Mint írják, a Polifilm Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház harmincadik alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét augusztus 21. és 27. között a budapesti Aranytíz Kultúrházban.
 
A nevezéseket az idén is általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriában várják. A 20 percnél rövidebb alkotások előzsűri nélkül kerülnek be a szemle programjába, leadási határidejük augusztus 21., az ennél hosszabb filmek közül előzsűri válogat, leadási határidejük augusztus 1-je.
 
A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak az alkotók és az érdeklődők számára. Az arra érdemes alkotásokat a zsűri véleménye szerint díjazzák - közölték a szervezők.
 
A nevezési lapokat augusztus 1-ig a 30. Országos Diákfilmszemlének otthont adó Aranytíz Kultúrház címére várják.
 
További információ a diakfilmszemle.polifilm.hu oldalon érhető el.
 
A diákfilmszemlét 30 éve Merza Gábor független filmes, Papp László médiatanár és Szőke András filmrendező hozta létre azzal a céllal, hogy a fiatal filmeseknek bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak. Az általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek saját korosztályi környezetükben mutathatják be legújabb filmes munkáikat a nagy nyilvánosság és a szakmai közönség előtt. Nevezési díj nincs, a szemle ingyenesen látogatható.
 
Forrás: MTI
Kép: pexels.com


next 5

A mi világunk

Hírek