Hírek / Közélet

Augusztus közepén új kiállításokkal nyílik meg a Móra múzeum

2020. augusztus 6. 09:37 Közélet | Szerző: Major Zsuzsanna

Megújult állandó kiállításokkal és érdekes időszaki kiállításokkal nyit újra augusztus közepén a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Fogas Ottó igazgató az új tárlatokat bemutató sajtóbejáráson elmondta, hogy az elmúlt hónapokban teljesen megújultak a múzeum állandó kiállításai. A közgyűjtemény csaknem negyven éves természettudományi tárlata teljesen átalakult.

A preparátumok mellett Máté Bence természetfotós csaknem száz fényképét is láthatják majd az érdeklődők. Szintén állandó kiállítás mutatja be a múzeum névadóját és egykori igazgatóját, Móra Ferencet. A látványos, az író műveit a középpontba helyező tárlat a természethez való meghitt viszonyán keresztül ábrázolja az író életútját és munkásságát.

A díszteremben Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményének történetét tárják a látogatók elé. A másik, Gábor Áron rézágyúja címet viselő időszaki tárlat a 1848/1849-es szabadságharc székelyföldi hadjáratáról, az ágyúöntők és tüzérek munkájáról szól. A kiállítótérben más 1848-as ereklyék társaságában látható Gábor Áron egyetlen megmaradt rézágyúja is.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner