Hírek / Közélet

Ausztria keményít: Burgenlandban húznak újabb védelmi vonalat a migránsok elé

2021. augusztus 27. 08:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Gyorsan reagált az osztrák rendőrség a magyar határhoz közeli, burgenlandi települések polgármestereinek segélykérésére. Az úgynevezett második védelmi vonallal az osztrák rendőrség már azelőtt fel akarja tartóztatni az illegális migránsokat, hogy azok elérnék a lakott településeket.
 
Az elfogott illegális bevándorlók számának növekedésével egyre több aggasztó jelentés érkezik a határhoz közeli Felsőpulya (Oberpullendorf) körzetben lévő településekről. Ausztria ezért megerősítette a rendőri és határőri jelenlétet a magyar határ közelében, Burgenlandban.
 
Az osztrák rendőrság és a határőrség közös koncepciót dolgozott ki az illegális migráció időben történő ellensúlyozására. A burgenlandi Felsőpulya környékén egy második védelmi vonalat hoznak létre annak érdekében, hogy a bevándorlók csak megfelelő ellenőrzés után juthassanak beljebb a települések felé.
 
Az első intézkedéseket már szerdán megkezdték.
 
„A zöldhatár meglévő intenzív őrzése természetesen továbbra is fennmarad” – hangsúlyozta Helmut Marban rendőr alezredes.
 
A burgenlandi rendőrparancsnok, Martin Huber már felvette a kapcsolatot a határmenti települések polgármestereivel. Ő és a tartomány katonai parancsnokam Gernot Gasser személyesen is egyeztetni fognak a kialakult helyzetről még ezen a héten – számolt be az osztrák Kronen Zeitung online kiadása.
 
Ahogy arról a hirado.hu szerdán beszámolt, a délkeleti és déli határszakasz felől Magyarországon is erősödik a migrációs nyomás. 
 
Kedden egyetlen nap alatt több mint 500 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek az egyenruhások.
 
Egyre aktívabbak az embercsempészek, a migránsok pedig mind gyakrabban próbálnak nagy csoportokban átjutni – mondta Bakondi György az M1-en.
 
A a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: egyre gyakoribb az is, hogy a migránsok erőszakot próbálnak alkalmazni a határőrökkel szemben, és egyre nagyobb arányban jelennek meg afgánok a tiltott határátlépők között.
 
„Akik most kísérleteznek, és nagy számban érkeznek, ezeknek a határra érkezése még nincs összefüggésbe a NATO csapatok kivonulásával, ők azok, akik már korábban elszöktek Afganisztánból, vagy már eleve Iránban tartózkodtak vagy Törökországban. Törökországban, mint olyan 300-400 ezer afgán tartózkodott már korábban is” – tette hozzá Bakondi.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: westend61.de


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner