Hírek / Közélet

Az Alapjogokért Központ támogatja a gyermekvédelmi népszavazást

Július 21. 16:06 Közélet

Az Alapjogokért Központ (AK) üdvözli a kormány gyermekvédelemmel kapcsolatos népszavazási kezdeményezését és mindenkit arra buzdít, hogy a majdani voksoláson szavazzon nemmel a genderideológia ellen.

 A központ szerdai, az MTI-hez eljutatott közleménye szerint a migráció körül kialakult nemzetközi vitákhoz hasonlóan a “gyermekeink jövőjét érintő kérdésekben sem hagyhatjuk, hogy arról a brüsszeli eurokraták és a nyílt társadalom hálózata döntsön a magyar választók helyett”.

A népszavazás a demokratikus döntéshozatal legmagasabb szintje – folytatták -, amely “jó és alkalmas eszköz a neomarxista liberalizmus hívei által Magyarországra gyakorolt nyomás elhárítására”.

Az AK évek óta konzekvensen elutasítja a genderideológia térnyerését, Magyarországon elsőként hívta fel a figyelmet arra, hogy az “Isztambuli Genderegyezmény” a nők jogainak védelmére “teljességgel alkalmatlan”, valójában az úgynevezett társadalmi nemek fogalmát tenné hivatalossá.

Az erről szóló politikai vita mára olyan ideológiai harccá terebélyesedett, amely “egyértelmű választóvonalat képez a józan ész hívei és a magukat progresszívnek nevező, a legalapvetőbb európai értékeket elhagyó csoportok között”.

A genderideológia “egész fennálló társadalmi rendünket”, valamint az alapját képező családot is veszélyezteti, ezért a gyerekeket külön védeni kell, hogy a “megfelelő testi, szellemi és erkölcsi gondoskodáshoz való joguk biztosítva legyen”.

A nemrégiben elfogadott gyermekvédelmi törvény megalkotásakor a jogalkotót az a szándék vezérelte, hogy védelmezze “az egyre agresszívabbá váló genderpropagandával szemben leginkább védtelen korosztályokat” és garantálja a szülők jogát, hogy megválaszthassák, gyermekük mikor, hol és milyen formában ismerkedik meg a különböző szexuális irányultságokkal.

A törvény elfogadásával újabb ütközet vette kezdetét a fentebb említett világnézeti harcban: a nyílt társadalom hálózata és az Európai Unió “birodalomépítő intézményei” újult erővel lendültek támadásba a kizárólag tagállami hatásköröket érintő szabályozás ellen, és ennek “alig leplezett részét képezi” a minap nyilvánosságra hozott jogállamisági jelentés is – áll az AK közleményében.

A kormány által szerdán kezdeményezett népszavazás arról szól, hogy a magyar állampolgárok maguk dönthessenek a sorsukat és gyermekeik jövőjét érintő kérdésekben.

Kép forrása: pixabay.com


next 5

A mi világunk

Hírek