Hírek / Kultúra

Az apáca címszereplő sztárja lopás miatt perelte be a Warner Bros-t

2023. augusztus 20. 08:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A filmstúdió nem tud elszámolni Bonnie Aarons képmásának felhasználásából származó bevételekkel a színésznő állítása szerint - számolt be róla a GameStar.
 
Az ördögűző franchise szép pályát ír le a 2010-es évek retro-horror hullámát meglovagolva. Az Annabelle és a Démonok közt trilógia  után már néhány hét van csak hátra a nagysikerű Az apáca című film második részének bemutatójáig. Az ötvenes évek Romániájában játszódó első rész után most Franciaországba kalauzolnak el minket a film készítői.
 
A szeptember 7-ei bemutató előtt néhány héttel, mint derült égből villámcsapás jött a hír, hogy a címszereplő Bonnie Aarons bepereli a filmet és a franchise-t jegyző Warner Bros. filmstúdiót, mert állítása szerint nem kapta meg a szerződése szerint járó pénzeket a képmásának használatáért a merchandise bevételekből.
 
Nemcsak a Warner Bros.-t, hanem a vele a produkción közösen dolgozó New Line Cinemát és a Scope Productions LLC-t is megnevezi az alperesek közt. A színésznő szerződésszegéssel, a jóhiszeműség és tisztességes üzletmenet kötelezettségének megszegésével és elszámolási pontatlanságokkal vádolja a három produkciós irodát.
 
Aarons jogi képviselői szerint a Warner Bros. eltitkolja a színésznő képmása által szerzett bevételeket, miközben továbbra is kihasználja őt. Az ügyben eljáró jogászok megkaptak ugyan számos kimutatást a merchandise bevételekről 2019-től 2022-ig, de azok állításuk szerint nincsenek összhangban a valós bevételi adatokkal.
 
Nem valószínű, hogy ez a per egy túltolt reklámkampány része lenne, de valószínűleg nem is jön rosszul a bemutató előtt.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: marieclaire.co.uk


next 5

A mi világunk

Hírek