Hírek / Közlekedés és kék hírek

Az éjszaka folyamán 57 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

Április 11. 07:15 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán öt csoportban 57 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és az osztrák rendőrökkel közreműködve 2022. április 10-én 21 óra 35 perckor és 22 óra 30 perckor két csoportban 23 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Szeged-Gyálarét  külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az osztrák és cseh rendőrökkel közreműködve 2022. április 11-én 0 óra 05 perckor, 0 óra 40 perckor és 2 óra 40 perckor további három csoportban 34 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
Forrás: police.hu
Kép: Hír TV


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner