Hírek / Közlekedés és kék hírek

Az éjszaka során elfogtak egy embercsempészt Csongrád-Csanád megyében

Június 28. 07:15 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

A rendőrök az éjszaka során elfogtak egy embercsempészt és 88 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az osztrák és cseh rendőrökkel együttműködve 2022. június 27-én 22 óra és június 28-án 6 óra között 88 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom és Kübekháza külterületén, valamint Szeged belterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. június 28-án 0 óra 30 perckor Szeged belterületén lettek figyelmesek egy magyar honosságú, Land Rover Freelander típusú gépjárműre. A jármű vezetője a rendőri utasításra nem, csak az intézkedést követően, az egyenruhásoktól 100 méterre állt meg, ahol a terepjáróból 7 határsértő ugrott ki. Az utasok magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások ismeretlen elkövetővel szemben, embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
Forrás: police.hu
Kép: pixabay.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner