Országszerte ellenőrzéseket tart a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az adventi és karácsonyi vásárokon. Pleva Gyögy a szervezet élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója a Rádió 7-nek elmondta, hogy az ellenőrzések más területen is zajlanak és az élelmiszerek minden fajtájára kiterjednek, az előállítóktól kezdve a kereskedelmen keresztül a vendéglátásig. Hozzátette, az elmúlt 10 év adataiból az látszik, hogy a vállalkozók egyre inkább számítanak az ellenőrzésekre, így egyre kevesebb szabálysértés is történik, és az élelmiszerek minősége is javul. Közlése szerint a szezonális ellenőrzés egészen az év végéig folytatódik. Pleva György erről részletesen így beszélt: „Az ideiglenes árusító helyeken, vásárokon, piacokon azért nagyobb arányban fordulnak elő minőségben hibás, nem nyomon követhető termékek. Mindenképpen figyeljünk oda, hogy legális, bejelentett, ellenőrzött helyen vásároljunk, különösen a kockázatosabb termékeket, a halat és a húsféléket olyan helyen vásároljuk meg, ahol már volt jó tapasztalatunk.”
Kép forrása: lokal.hu