Hírek / Sport

Az oroszok azt kérik a Sportdöntőbíróságtól, hogy függessze fel a FIFA és az UEFA szankcióit

Március 9. 06:45 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az Orosz Labdarúgó-szövetség azt kéri a nemzetközi Sportdöntőbíróságtól (CAS), hogy függessze fel a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) szankcióit, azaz a végső döntés meghozataláig az orosz válogatottak és klubcsapatok indulhassanak a nemzetközi sorozatokban.

Az orosz szövetség múlt csütörtökön jelentette be, hogy a CAS-hoz fordul, mert a FIFA és az UEFA múlt hétfőn felfüggesztette az orosz válogatottak és az orosz klubcsapatok nemzetközi részvételét, amiért Oroszország február 24-én háborút indított Ukrajna ellen.

Az oroszok szerint a FIFA és az UEFA döntése ellentétes a sport szellemiségével, és kategorikusan nem értenek egyet a szankciókkal.

A két szervezet döntése alapján például az orosz férfiválogatott nem játszhat világbajnoki pótselejtezőt március 24-én a lengyelek ellen, és így ki sem juthat a november 21. és december 18. között sorra kerülő katari vb-re. A Szpartak Moszkva sem állhat ki az Európa-liga nyolcaddöntőjében a három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig ellen.

Ezeken túl az UEFA felbontotta szponzori szerződését a Gazprom orosz energiaipari vállalattal, amely 2012 óta – sajtóértesülések szerint – évi 40 millió eurót fizetett a többi között a Bajnokok Ligája és 2024-es Európa-bajnokság támogatásáért.


Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Forrás: MTI, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner