Hírek / Sport

Az ötig jutó Fradinak nem okozott gondot a Tobol kiejtése a BL-selejtező első körében

Július 14. 06:55 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A húsz perc alatt háromszor is beköszönő Ferencváros sima, 5-1-es hazai győzelemmel lépett túl a kazah FK Tobolon a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ferencváros – FK Tobol (kazah) 5-1 (3-1)
Groupama Aréna, 17 347 néző, v.: Jakubik (lengyel)
gólszerzők: Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 91.), illetve Szergejev (23.)
piros lap: Muzsikov (81.)
sárga lap: Kovacevic (56.), illetve Muzsikov (78., 81.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 83.), Civic – Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 76.) – Nguen (Auzqui, 69.), Boli (Bassey, 69.), Traoré

Tobol Kosztanaj: Mokin – Kajrov, Malij, Tomasevic, Amanovic – Tagibergen, Jovancic, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosic (Zsakszilikov, 78.), Szergejev (Deble, 75.), Brigido (Vukadinovic, 75.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 5-1-es összesítéssel

A múlt heti gól nélküli első felvonást követően a Ferencváros azonnal egyértelművé tette, hogy mielőbb el akarja dönteni a párharcot. Az első percben ugyan a keresztléc még megmentette a Tobolt, de nem sokkal később Traoré fejjel már nem hibázott.

A folytatásban is nyomasztó fölényben futballozott a magyar bajnok, amely a duplázó Traoré, majd Laidouni révén húsz perc alatt háromgólos előnyt dolgozott ki. Igaz, a harmadik találatra azonnal érkezett válasz a kazahoktól.

Ez sem szegte kedvét a nagy lendülettel és elszántsággal játszó FTC-nek, amely akár öt-hat góllal is vezethetett volna a szünetben, ha kicsit élesebbek és koncentráltabbak a csatárai.

A folytatásra valamelyest visszavett a tempóból a hazai csapat, ez pedig lehetőséget teremtett a vendégakciókra. A Tobol szimpatikusan küzdött és próbálkozott rendületlenül, volt is néhány helyzete a kissé bizonytalan ferencvárosi védelemnek köszönhetően, de csak lesgólt szerzett, így a magyar továbbjutás egy pillanatra sem forgott veszélyben, amelyet a csereként beküldött Bassey biztosított be.

A hosszabbításban pedig még fölényesebbé is tett.

Az FTC rendkívül magabiztosan lépett a következő körbe, amelyben a szlovák Slovan Bratislava vár a magyar bajnokra.

A lefújást követően Sztanyiszlav Csercseszov azt mondta, az eredményen nincs mit nagyon magyarázni, de ez még csak az első lépés volt.


Fotó: MTI/Kovács Tamás
Forrás: m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner