Hírek / Kultúra

Az új élőszereplős Pinokkió előzetesétől jó eséllyel rémálmaink lesznek

Augusztus 3. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Előzetest kapott a Dogman - Kutyák királyát, a Gomorrát és a Szörnyek és szerelmeket rendező Matteo Garrone saját Pinokkió-feldolgozása – korábban ő azt nyilatkozta, hogy ezúttal családi horrort szeretne készíteni, szóval mindenki ennek tudatában pöccintse be a kétperces, hm, kedvcsinálót.
 
Geppettót az Oscar-díjas Roberto Benigni játssza, akiről ne feledjük, hogy szűk évtizede már megrendezte a maga változatát, csak abban a címszerepet játszotta. Ezúttal Federico Ielapi bújt a főhős "bőrébe", mialatt a történet hű lesz az alapokhoz, a körítés viszont annál kevésbé, legalábbis fantasy elemekkel megszórt miliője már rég nem az az aranyos gyerekmese, ahogy azt 1940-ben Walt Disney-ék megálmodták az olasz mesekönyv nyomán.
 
A filmet már tavaly bemutatták Olaszországban, de néhány helyen csak mostanság kerül sor a mozis bemutatóra – Nagy-Britanniában például augusztus 14-én, minek alkalmából angol szinkront is kapott az eredetileg olasz nyelven beszélő, fabábúból lett gyermek.
 
Ez a változat amúgy teljesen független Guillermo del Toro Netflixre tervezett stop-motion animációjától, illetve a Disney készülő élőszereplős remake-jétől is.
 
Forrás és kép: IGN Hungary


next 5

A mi világunk

Hírek