Hírek / Közélet

Bakondi: Már több mint 650 ezer menekült érkezett Magyarországra

Május 1. 07:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Több mint 650 ezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra, akik közül 108 ezren kértek és kaptak ideiglenes tartózkodási engedélyt – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 szombati műsorában.
 
Bakondi György közölte: naponta 8-12 ezren érkeznek Ukrajnából és részben Románia területéről Magyarországra, így a menekültek száma várhatóan elérheti azt a 900 ezret, amit előre jelzett a kormány a háború kitörésekor.
 
Magyarország társadalmi összefogás nyomán eddig 40 milliárd forintot fordított a menekültek ellátására és ennek az összegnek csupán a 2 százalékát biztosította az Európai Unió – tette hozzá.
 
Mint elmondta, a háborús konfliktusnak súlyos gazdasági, társadalmi és politikai következményei vannak Európában, ám a kormány kellő higgadtsággal kezeli a helyzetet.
 
A legfontosabb szempontja, hogy távol tartsa Magyarországot a háborúból és a háború árát ne a magyar embereknek kelljen megfizetniük.
 
Bakondi György kifejezte reményét, hogy az Európai Unió növeli az ukrajnai menekültek ellátásának támogatását. Mint ahogy abban is reménykednek, hogy egyszer megváltozik az Európai Unió 2015 óta tartó elhibázott migrációs politikája. Ugyanakkor, baloldali, liberális csoportok, Soros György által finanszírozott szervezetek továbbra is a legális migráció szervezését szorgalmazzák – jegyezte meg.
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner