Hírek / Sport

Bánhidi Bence: Magyar vagyok, a Szeged csapatkapitánya, mégis rám vannak szállva

Június 13. 07:00 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A Pick Szeged szombaton a nagy rivális Veszprém 30-29-es legyőzésével védte meg bajnoki címét a férfi kézilabda-bajnokságban. A siker azért is értékes, mert a mérkőzés kétharmadában nélkülözniük kellett legjobb játékosukat és csapatkapitányukat, Bánhidi Bencét.
 
Bánhidinek a bajnoki döntő visszavágójának 22. percében mutatták fel a piros lapot, miután szabálytalanul állította meg Petar Nenadicsot, aki az arcához kapva terült a földre.
 
A megfogyatkozott Szeged nem roppant össze és egy kiváló második félidővel, többek között a kapuban remeklő Mikler Roland védéseivel és a Bánhidit remekül helyettesítő Rosta Miklós hat góljával, közte a mindent eldöntő utolsóval végül legyőzte a Veszprémet, összesítésben több idegenben szerzett góljának köszönhetően.
 
Bánhidi a kupaátadás után A Szegedma.hu-nak nyilatkozva azt mondta, nem látta a szituációt, de nem érezte piros laposnak és szerinte egy mérkőzésen ilyen esetből öt-hat is történik.
 
A történelem egyébként ismételte önmagát, Bánhidit a tavalyi bajnoki döntő visszavágóján is kiállították, akkor a 29. percben, végül akkor is a Szeged lett a bajnok.
 
„Az én eseteimet a játékvezetők szeretik visszanézni, nem tudom, hogy miért. Magyar vagyok, magyar csapatban játszom, a Pick Szeged csapatkapitánya vagyok, mégis rám vannak rámszállva. Sajnálom, hogy így alakult és nem tudtam többet segíteni a csapatnak.”
 
Hozzátette, azért is nagy szó ez az aranyérem, mert tavasszal komoly hullámvölgyeket élt meg a Szeged.
 
Bánhidi annak is örült, hogy a csapat második számú beállója, Rosta Miklós élni tudott a lehetőséggel: „Neki is kijárt, hogy több időt a pályán töltsön”. Az utolsó másodpercben szerzett, aranyérmet jelentő góljáról azt mondta: „szenzációs volt”.
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner