Hírek / Kultúra

Befejezték az első űrben forgatott film forgatási munkáit

Október 19. 07:45 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Meg sem áll a vágószobáig a történelmi címet begyűjtő alkotás.
 
Még szeptemberben vált biztossá, hogy a hasonló terveket dédelgető Tom Cruise helyett egy orosz stáb lehet az első, amely filmet forgat a világűrben. A projekt akkor kapott hivatalosan is zöld utat, ezúttal pedig a felvételek sikeres befejezéséről számolhatunk be.
 
Négy hónapos felkészülést követően Julija Peresild színésznőt és Klim Sipenko rendező-producert október 5-én lőtték ki a Nemzetközi Űrállomásra, ahol az űrhajójukat vezető Anton Skaplerov és a már hónapok óta ott élő Oleg Novickij asztronauta bevonásával vették fel a The Challenge című film jeleneteit.
 
A stáb végül vasárnap érkezett vissza, ezen az úton már Novickij váltotta Skaplerovot a Szojuz MS-19 űrhajó parancsnoki posztján. Landolást követően a trió még felvett néhány zárójelenetet, a beszámolók szerint az űrhajós Novickij végig türelmes és együttműködő volt.
 
Ami a The Challenge történetét illeti a meglehetősen fix keretek miatt az oroszok nem bonyolították túl a cselekményt: az észt származású Peresild egy orvost alakít benne, akinek az űrben kell életmentő beavatkozást végeznie.
 
Érdekesség, hogy az űrbéli küldetések követelményeinek megfelelően a forgatásra is kiképeztek egy tartalék legénységet (Oleg Artyemjev űrhajós, Aljona Mordovina színésznő és Alekszej Dugyin operatőr), melynek bevetésére így végül nem volt szükség.   
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: nypost


next 5

A mi világunk

Hírek