Hírek / Közélet

Belgiumban ismét tízezerhez közelít a napi fertőzöttek száma

2022. március 23. 06:40 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Továbbra is emelkedik a koronavírus-fertőzéses új esetek, és a járvány miatt kórházban ápoltak száma Belgiumban, az egyhetes napi átlagos fertőzésszám ismét megközelítette a tízezret – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

Az belga közegészségügyi hatóság keddi tájékoztatása szerint Belgiumban az elmúlt hét napban átlagosan 9953 ember szervezetében mutatták ki a koronavírust. A mutató 25 százalékkal haladja meg az előző hétnapos időszak adatait.

Naponta átlagosan 169 embert szállítanak kórházba koronavírus-fertőzés miatt, ami 17 százalékos növekedést jelent egy hét alatt. Belgiumban jelenleg 2263 embert ápolnak kórházban a vírusfertőzés miatt, számuk egy hét alatt 11 százalékkal emelkedett. A kezelt fertőzöttek közülük 179-et ápolnak intenzív osztályon, számuk 1 százalékos emelkedést mutat.

A koronavírus-fertőzés következtében elhunytak átlagos száma csökkent, a mérséklődés üteme azonban lassult. Naponta átlagosan 17 fertőzött beteg hal meg Belgiumban, átlagos számuk egy hete 19 volt.

Belgiumban naponta mintegy 37 600 koronavírus-tesztet végeznek, 28,4 százalékos pozitivitási arány mellett. Az arány 3,8 százalékkal több, mint egy hete. Közölték azt is, hogy a teljes belga lakosság 80,1 százaléka kapott legalább egy adag koronavírus elleni vakcinát, 79,2 százaléka pedig két adagot. Az emlékeztető oltást a lakosság 61,5 százaléka vette fel Belgiumban.

A járvány kezdete óta 3 millió 728 ezer 945 ember szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét, a halálos áldozatok száma 30 575 Belgiumban.


Forrás: M1, MTI, hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek