Hírek / Kultúra

Bemutatkozott a World of Warcraft: Dragonflight

Április 20. 07:45 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Nem egyszerű dolog lassan két évtizeden át életben tartani egy videojátékot, de a Blizzard több-kevesebb sikerrel továbbra is szorgosan terelgeti a World of Warcraft útját, ami érthető, hiszen még mindig nagy az érdeklődés a 2004 óta futó MMORPG iránt. Az évek során megjelent kiegészítések elképesztő mértékben kibővítették az alapjátékot, ám ez közel sem jelenti azt, hogy a fejlesztők elérték volna a határt, és már nem lehet több extrát pakolni az élményre. Sőt, éppen ellenkezőleg, bőven van még hova fokozni az izgalmakat, és ebben a soron következő kiegészítő komoly szerepet fog játszani.
 
A Blizzard bemutatta a World of Warcraft legújabb kiegészítését, ami a Dragonflight nevet viseli, és a Warcraft univerzumának sárkányait fogja előtérbe helyezni. Ez azt jelenti, hogy a túlvilági kalandok után egy, a korábbi lore-hoz közelebb álló témát választott a stúdió, ami egyértelműen pozitív dolog. A történet szerint visszatértek Azeroth-ra a sárkányok, hogy megvédjék ősi otthonukat. Ez a Dragon Isles, ami egyben a kiegészítő vadonatúj területe is.
A Dragonflight másik nagy újdonsága a vadonatúj dracthyr faj, ami egyfajta ember-sárkány hibrid, így értelemszerűen játék közben váltogathatja is kinézetet, valószínűleg úgy, mint a worgenek. Ezúttal picit csavart a dolgokon a Blizzard, mert ugyan hoz egy friss kasztot is, az Evokert, azonban ezt a szerepet kizárólag dracthyr választhatja.
 
A kasztnak egyébként két különálló specializációja van, de egyik sem kifejezetten a közelharca fókuszál, tehát azok lehetnek előnyben, akik picit távolabbról szeretik osztani az áldást. A dracthyrt választó játékosok kapnak egy friss kalandot is, ami bemutatja a faj történetét, és jó kezdőpontként szolgál az új képességek kitapasztalásához.
 
Nagy újdonság még, hogy a Dragon Isles-en sárkányok hátán hasíthatunk a levegőben, és különleges hátasunk nem csak testre szabható, de velünk együtt fejlődik, így ütős manővereket hajthatunk végre később.
 
Forrás: gamestar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner