Hírek / Közlekedés és kék hírek

Bombariadó volt több budapesti és vidéki plázában is kedden

Április 20. 07:00 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Hangosbemondóban kérték a vásárlókat, hogy haladéktalanul hagyják el az épületet Budapesten az Árkádban és a Corvin Plázában is. Erről érkezett hír a Mammutból, az Aréna Plázából, a Westendből, a MOM Parkból és az Allee-ból is. Bombariadó volt a Debrecen plázában, Győrben két plázában, Szegeden és Miskolcon is. A rendőrök az Origónak elmondták, hogy az érintett plázákba tűzszerészeket küldtek, és közben nyomozást indítottak közveszéllyel fenyegetés miatt. A támadók minden esetben e-mail-ben küldték el a fenyegetést. Este kilencre a rendőrség befejezte a plázák átvizsgálását, bombát, ahogy várható volt, nem találtak.
 
"Üzemzavar miatt a bevásárlóközpont néhány perc múlva bezár. Kérjük, kövessék munkatársaink utasításait. A legrövidebb úton hagyják el az épületet. Járműveiket hagyják a parkolókban" - ezt mondták be az Árkádban a hangosbemondóban, tudósított az Origo munkatársa a helyszínről.
 
Nem sokkal később a Corvin Plázából is kiküldtek mindenkit.
 
A Haon.hu azt írja, bombariadó volt Debrecenben, a MÁV Piac utcai területi igazgatóságának épületében. A lap úgy tudja, a debreceni Malomparkban és a Debrecen Plazában is bombariadó miatt kellett elhagynia az embereknek a bevásárlóközpontot.
 
Az origo információi szerint az előbb említetteken túl, az Aréna Plázában, egy kaposvári plázában, a Mammutban, és egy győri Plázában is bombariadó van.
 
Több budapesti plázából kaptak bejelentést arról, hogy azzal fenyegették meg őket, hogy a bevásárlóközpontjukban bomba van – mondta el Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 
A támadók minden esetben e-mail-en küldték a fenyegetést.
 
A rendőrök azonnal tűzszerészeket küldtek a plázákba, és közben nyomozást indítottak közveszéllyel fenyegetés miatt.
 
Bár egyelőre nincs pontos információnk arról, hogy hány embernek kellett elhagynia az érintett plázákat a bombariadó miatt, mindez minden bizonnyal több tízezer embert érint. 
 
Forrás és kép: origo.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner