Hírek / Közélet

Botránysorozat övezi Botka Lászlót

2018. november 14. 16:30 Közélet | Szerző: CzabarkaJanos

 Az MSZP-s Botka László szegedi városvezetését botrányok és luxus veszi körül – írja az Origo.hu.

Botka László szegedi városvezetése szépen szólva nem problémáktól mentes, nem annyira szépen mondva, folyamatosan botrányok kísérik. A legutóbbi botrány kirobbantója az volt, hogy Botka Lászlóhoz köthető személyeket, alpolgármesterét, kabinetfőnökét és címzetes főjegyzőjét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság a hírhedt VIP-parkolóbotrány ügyében – összegez az Origo.hu, illetve annak nyomán a Magyar Hírlap.
De persze nem ez volt az első eset.

Elsősorban a Botka-féle méregdrága karóra és az MSZP 2017-es plakátkampányának összeegyeztethetetlensége volt az első botrány kirobbantója – állítja az országos sajtó. Ugyanis, míg az MSZP akkori kampányában a gazdagokat adóztatná, addig a pártelnök „véletlenül” elfelejtette feltüntetni a vagyonbevallásában a potom 3-5 millió forintot érő karórát – írja az Origo. Az meg már csupán ráadás, hogy a háta mögött Rolex Lacinak hívták párttársai Botkát.
Az Origo.hu és a Magyar Hírlap tovább folytatja a Botka-ügyek felsorolását.

Hiába, furcsa mód nem is ez váltja ki Botka hírhedtségét, hanem a szocialista politikus luxuséletmódja. Botka nem áll meg az órák és autók luxusánál, elég arra gondolnunk, hogy 300 négyzetméternyi telekrészén kívül – olvasható az Origo oldalán – még három lakó- és egy üdülőingatlanban van tulajdonrésze.
A Maldív-szigeteki nyaralása, amely feltehetőleg több millió forintba kerülhetett, már igazán nem meglepő, hiszen, ahogy az Origo is megírta, Szeged polgármestere kifejezetten szeret az egzotikus szigeteken búvárkodni, de ekkor már talán neki is feltűnt, hogy a gazdagellenes kampány nehezen összeegyeztethető a Maldív-szigeteki búvárkodással, úgyhogy gyorsan megpróbálta eltüntetni a nyomokat.

Ha a szocialista szegedi polgármester felháborító luxushajszolása nem lenne elég, akkor ne feledkezünk meg a napfényvároshoz kapcsolódó Szeviép-botrányról sem. Ahogy az Origo beszámolt róla, több száz kisvállalkozót tett tönkre az építkezési projektekkel foglalkozó Szeviép bedőlése. Ha valakit érdekel, az büntetőügy a napjainkban is zajlik. Több mint 11 milliárdos tartozást hagyott maga után a vállalkozás, amely az Origo értesülései szerint az MSZP finanszírozásába tölthetett be nagyobb szerepet.

Szegeden a villamostól kezdve a fürdőig mindent ők építettek, benne voltak az M43-as autópálya és a nyugati elkerülő út kivitelezésében, a nevük ott szerepelt a rendezvénycsarnok és a Genomikai Innovációs Központ projektje mellett is – írja az Origo.

forrás: makohirado.hu
borítókép: Origo.hu/Facebook


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner