Hírek / Közélet

Bővíti kapacitását a Csomiép-Enter Kft.

Május 24. 12:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Uniós támogatással, 418 millió forintos beruházással bővíti kapacitását Hódmezővásárhelyen a könnyűszerkezetes ipari épületek kivitelezésével foglalkozó Csomiép-Enter Kft.
 
A fejlesztést bemutató keddi sajtótájékoztatón Szappanos János ügyvezető igazgató elmondta: az 1990-ben alakult Csomiép-Enter Kft. 2008 óta működik új tulajdonosi és alkalmazotti körrel.
 
A vállalkozás elsősorban gyártó- és raktárcsarnokok kivitelezését végzi az ország egész területén. Megrendeléseik 50-60 százaléka a budapesti agglomerációból érkezik, emellett Szeged környékén, illetve Békés megyében főként mezőgazdasági terménytárolókat építenek.
 
A kivitelezési munkákat főként saját munkavállalóival végző cég idén 50 ezer négyzetméternyi csarnokot készít - mondta az ügyvezető.
 
Cserhalmi László cégvezető elmondta, hogy a 292 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően a vállalkozás magasabb szakmai színvonalon, rövidebb idő alatt tudja kiszolgálni üzleti partnereit.
 
A fejlesztés keretében megvásárolt új generációs, lézervezérlésű munkagépeknek köszönhetően sokkal precízebben tudják előkészíteni az építkezések helyszínét - közölte.
 
A beruházás részeként a cég árokásó rakodógépeket, önjáró személyemelőket, nagy teljesítményű targoncát, élhajlítót, hegesztőgépeket és pajzsokat, plazmavágót, szalagfűrészt, szalagfűrészgépet, forgódarut, fúróberendezéseket, és csavarkompresszort szerez be. Új, nagy táblás zsalurendszert is vásároltak, melyet elsősorban gabonatárolók építésénél alkalmaznak. Az eszközbeszerzés mellett megvalósul a munkavállalók szakmai képzése és komplex vállalatirányítási rendszert is bevezettek - ismertette a cégvezető.
 
A nyilvános cégadatok szerint a magyar magánszemélyek tulajdonában álló mintegy 125 alkalmazottat foglalkoztató Csomiép-Enter Kft. 2020-ban 3,57 milliárd forint értékesítésből származó nettó árbevételt ért el, ami csaknem 28 százalékkal haladta meg az előző évit. A vállalkozás adózott eredménye meghaladta a 198 millió forintot, ami 93 százalékkal volt magasabb a 2019-esnél.
 
Forrás: MTI


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner