Hírek / Közélet

Bővíti kapacitását Szegeden a Prémium Kert Kft.

Május 11. 07:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Európai uniós támogatással, több mint 178 millió forintos beruházással bővíti Szegeden kapacitását a zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó Prémium Kert Kft. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
 
A közlemény szerint a projektben - amely költségeiből 124,67 millió forintot európai uniós támogatás fedez - a cég bővíti és korszerűsíti csomagolástechnológiáját, egyebek között tálcaadagoló és -rendező egységeket, automata fóliázógépet vásárolnak, fejlesztik az árumozgatást, beépített súlyellenőrző mérleggel rendelkező szállítószalagot, gyalogkíséretű targoncát állítanak üzembe.
 
A fenntartható működés érdekében a műanyag göngyölegeket tisztító rekeszmosó, a dobozok, raklapok, csomagolóanyagok hatékony szállítását, újrahasznosítását lehetővé tevő bálázó működik majd a cégnél. A selejtként érkező vagy sérült friss árut komposztalapanyagként használják majd föl, az Algyői úti telephely energiaigényét pedig részben az újonnan telepített napelemes rendszer fogja fedezni.
 
A 2007-ben alapított Prémium Kert Kft.-t 2010 ősze óta működik több nagy, nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc beszállítójaként. A cég az Alföldön megtermelhető, kiváló minőségű zöldségek és gyümölcsök - paradicsom-, paprika-, uborka-, burgonya-, salátafélék, sárgarépa, valamint szamóca, sárgadinnye, őszibarack, nektarin - értékesítésével foglalkozik. A vállalkozás specialitása a nagyobb hozzáadott értéket képviselő, kis kiszerelésű, csomagolt termékek forgalmazása.
 
A vállalkozás évente 8 ezer tonna terméket értékesít, ezek kétharmada zöldség. A kapacitásbővítő beruházás év végi elkészültével ez a tervek szerint 10 ezer tonnára bővülhet. Az értékesítés 10 százaléka export, főleg a német piacra, de a csomagolási technika fejlesztésével az arány növelése is cél.
 
A cég elsődlegesen Csongrád-Csanád megyei termelőkkel működik együtt, de vásárol zöldséget, gyümölcsöt Békés és Bács-Kiskun megyéből is. Több mint száz kertész család szállít a Prémium Kert Kft.-nek évek óta.
 
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a családi tulajdonú, 15 alkalmazottat foglalkoztató Prémium Kert Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2020-ban - az előző évet mintegy 50 millió forinttal meghaladva - 3,314 milliárd forint volt. A vállalkozás adózott eredményét 2020-ban - az előző évhez képest csaknem 28 százalékkal - 82 millió forintra növelte.
 
Forrás: MTI
Kép: trademgazin.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner