Hírek / Egyéb/Archív

Bronzérmes az Eötvös kozmetikus tanulója!

2023. április 18. 08:23 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Meszlényi Viktória, a HSZC Eötvös József Technikum végzős kozmetikus diákja az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció) szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyen 3. lett. Sikerrel vette az első fordulót, ami iskolánkban zajlott le számítógépen, majd a másodikon is túljutott, amit szintén az Eötvös falai között írt feladatlapon. Így aztán gyorsan a harmadikban találta magát, ahova már csak 10 fő jutott be.

Itt már Szolnokon kellett helyt állnia, ahol „A” és „B” tételt kellett húznia és 4-4 kérdésre szóban válaszolnia, szakismeret és anyagismeret témakörökben. Olyan ügyesen szerepelt Viki a döntőben is, hogy meghívást kapott április 14-i eredményhirdetésre. Ide már csak az 1-3. helyezett tanulót hívják meg, így a siker már garantált volt. Végül diákunk 3. helyezett lett az országban a kozmetikus tanulók között.

Viki a szakgimnáziumi oktatás utolsó éves hallgatója. Évközben az Eötvös kozmetikus termében gyakorolja a szakmát, nyaranként a Magnólia szépségszalonba jár 1 hónap gyakorlatra, ahol oktatónk, Bertáné Csépán Erzsébet tanítja és készíti fel a versenyekre. Nagy örömömre szolgált, hogy amikor a jövőbeli terveiről kérdeztem Vikit, egyértelműen az Eötvösben maradás, az ötödéven való folytatás a terve. Gratulálunk Meszlényi Viktóriának és felkészítő tanárának, Bertáné Csépán Erzsébetnek!

Molnár Márton


next 5

A mi világunk

Hírek