Hírek / Közélet

Bruce Willis demenciában szenved

Február 18. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A közösségi médiában jelentette be Bruce Willis családja a szomorú hírt, akik végre egyértelmű diagnózist kaptak, és a helyzet elég lesújtó.
 
A 67 éves színésznél tavaly márciusban diagnosztizáltak afáziát, amely agyi sérülés, vagy agyvérzés következtében fellépő nyelvi zavart jelent, emiatt be is jelentette visszavonulását, mivel ez a betegség jelentősen befolyásolja kognitív képességeit. Sajnos az elmúlt egy év során Willis állapota rosszabb lett, ennek eredményeképpen már konkrétabb diagnózis sikerült felállítania az orvosoknak, így kimondható, hogy frontotemporális demenciában szenved.
 
A frontotemporális demencia a demencia szindrómák 3-10%-áért felelős, 60 év alattiak körében viszonylag gyakori. A helyzet súlyos, mivel ez a betegség az intellektuális képességek leromlását, a személyiség változásait, viselkedés-, hangulat- és mozgási zavarokat idéz elő, kb. 5-15 évig élhet vele a beteg legjobb esetben.
 
"Ma még nem létezik gyógymód a betegségre, reményeink szerint az elkövetkező években ez megváltozhat" - áll a család közleményében.
 
"Bruce mindig is hitt abban, hogy a hangját mások megsegítésére használja, fontos kérdésekre hívja fel a figyelmet mind nyilvánosan, mind magánéletében. Szívünk mélyén tudjuk, hogy - ha ma megtehetné - úgy reagálna, hogy a nyilvánosság erejével kapcsolatot teremtene azokkal, akik szintén ezzel a betegséggel küzdenek, és felhívná a figyelmet arra, milyen hatással van oly sok emberre és családjukra ez a betegség".
 
Forrás és kép: gamestar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner