Hírek / Közélet

Brutálisan végzett volt feleségével és párjával a szomáliai menedékkérő

2021. szeptember 16. 06:40 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Kettős gyilkosságot követett el egy szomáliai menedékkérő Bécsben. A 28 éves férfi halálra verte és megkéselte volt feleségét és élettársát is.

A bódult állapotban lévő elkövető a főváros tizedik kerületében az utcán ténferegve hangosan számolt be a gyilkosságról. Ezt követően járókelők értesítették a hatóságokat, akik őrizetbe vették a szomáliai férfit hétfőn. Vérében 2,2 ezrelékes alkoholszintet mértek, ezért aznap már nem tudták kihallgatni.

A rendőrök a helyszíni szemle során egy 35 és egy 37 éves nő holttestére bukkantak a bécsi lakásban.

Az egyik áldozat a szomáliai férfi korábbi felesége volt. A közös gyerekük, egy négyéves kislány a gyilkosság időpontjában nem tartózkodott otthon. A gyermekvédelem gondoskodott az elhelyezéséről. A másik áldozat az aktuális barátnő volt, aki a Tiroler Tageszeitung beszámolója szerint gyakran járt a lakásba enni és imádkozni.

Sajtóbeszámolók szerint a két nő ismerhette egymást.

Egy szomszéd beszámolója szerint a férfi gyakran volt részeg, bűzlött az alkoholtól, és furcsán viselkedett.

A kettős gyilkosság háttere egyenlőre tisztázatlan, de az elkövető az ártatlanság vélelmére hivatkozott.

Annyi bizonyos, hogy  a férfi menedékkérelme elbírálás alatt állt, de már korábban vádat emeltek ellene szexuális erőszak miatt.

A Heute összefoglalója szerint idén már 21 nőt gyilkoltak meg Ausztriában, a tavaly 31 halálos támadás után, amelyeknek döntő többsége családon belül erőszak számlájára írható. Ezek egy jelentős része migrációs hátterű személyekhez köthető.


Forrás: hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner