Hírek / Sport

Budapest mellett Szeged, Debrecen és Sopron ad majd otthont a 2022-es vizes vb-nek

Február 8. 06:27 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Néhány órával a pekingi Téli Olimpia gyorskorcsolyadöntők előtt jelentette be a Nemzetközi Úszószövetség, hogy idén nyáron Magyarország rendezheti meg a vizes világbajnokságot. Eredetileg Fukuokában tartották volna, de a sporteseményt idén januárban már másodszor halasztották el a japán szervezők a világjárvány miatt. Hazánk azonban vállalta, hogy ismét házigazdája lesz a sporteseménynek – számolt be az M1 Híradója.

Budapest egyik legszebb épületével, a Parlamenttel szemközt rendezték meg a vizes világbajnokság óriás-toronyugró versenyszámait a 2017-es budapesti vizes világbajnokságon. A versenyzőket és a nézőket is a különleges dunai panoráma fogadta.

A szinkronúszók szintén különleges helyszínen, a Vajdahunyad váránál mérték össze erejüket, háttérben a Hősök terével.

A Margitszigeten több százezer néző fordult meg akkoriban, a Hajós Alfréd uszoda lelátói pedig teljesen megteltek a vízilabda-mérkőzéseken. A Duna Arénában pedig szinte minden úszóverseny telt házas volt.

Semmi máshoz nem hasonlítható helyszín volt Balatonfüred is, ahol a Tagore sétány közelében zajlott a nyílt vízi úszás.

Az események hamarosan újra megismétlődhetnek, ugyanis több helyszínen, jelentős anyagi kedvezményekkel rendezik Magyarországon az idei vizes világbajnokságot – jelentette be Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke. Az eseményt eredetileg Fukuokában tartották volna, de a sporteseményt idén januárban már másodszor halasztották el a japán szervezők a világjárvány miatt. Hazánk azonban vállalta, hogy ismét házigazdája lesz a sporteseménynek.

 

 

Wladár Sándor kijelentette, nem szeretnének versenyezni a 2017-es budapesti világbajnoksággal, hiszen most az a legfontosabb, hogy megfelelő versenyzési lehetőséget biztosítanak a sportolóknak. Így a versenyeket csakis meglévő létesítményekben rendezik majd.

A világ egyik legrangosabb nemzetközi sporteseményét teljes sportolói létszámmal rendezik majd meg, amely több mint százezer vendégéjszakát jelent a magyar turizmus számára. A szervezők elmondták: ugyan visszafogott büdzsével terveznek, mégis minden adott, hogy a rendezésből az egész ország profitáljon.

„Nemcsak a szállodák, hanem az őket kiszolgáló kisvállalkozások, taxisok, éttermesek számára is jó hír, hogy idén nyáron Magyarországon rendezik meg a vizes vb-t. Ez egy hihetetlen lehetőség mindenki számára, hiszen Covid után, amikor újra osztják a nemzetközi turizmus kártyáit, akkor Budapest rögtön repülőrajttal indul” – mondta Mihók Attila, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgatója.

A részletes programot a következő négy hónapban állítják össze. Az viszont már biztos, hogy Budapest mellett Szeged, Debrecen és Sopron ad otthont a világeseménynek 2022. június 18. és július 3. között.


Forrás: MTI, M1, hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner