Hírek / Közélet

Büntetőfeljelentést tesz a vásárhelyi Fidesz a buszközlekedés törvénytelen átszervezése miatt

Június 28. 09:00 Közélet

Hűtlen, hanyag kezelés és csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz a vásárhelyi buszbotrány ügyében a Fidesz helyi szervezete. A Közbeszerzési Döntőbizottság a napokban rekordösszegű, 32 millió forintos bírsággal sújtotta a várost, mivel megállapította, hogy az önkormányzat törvénytelenül szervezte át a helyi tömegközlekedést.

Benkő Zsolt fideszes önkormányzati képviselő kedd reggel sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt harminc évben nem történt ilyen mértékű szabálysértés a polgármesteri hivatalban. A politikus szerint meg kell keresni a felelősöket és az ügy miatt le kellene mondania Szabó János alpolgármesternek.

„Márki-Zay Péter polgármester megnevezte Szabó János alpolgármestert, aki az egész közbeszerzés felelőse volt. A közgyűlésnek talán nem a politikai leszámolásról kellene szólni Kis Andreával szemben, hanem Márki-Zay Péternek el kellene gondolkoznia azon, hogy Szabó Jánost mentse fel, mivel méltatlanná vált az alpolgármesteri tisztségre ilyen szintű törvénysértés megállapítása után” – hangsúlyozta Benkő Zsolt.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner