Hírek / Közélet

CPAC: két napig Budapestre figyel a világ konzervatív elitje

Május 19. 06:20 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Az Alapjogokért Központ az Amerikai Konzervatív Unióval közösen rendezi meg Európában először a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciáját május 19–20-án, amelynek főszónokául Orbán Viktor kormányfőt kérték fel. A vezető jobboldali véleményformálók és konzervatív politikusok összejövetelének központi tematikája az Isten, haza, család hármas egysége.  

A CPAC konferenciának közel fél évszázados hagyománya van az Egyesült Államokban. 1974-es születése óta a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényévé vált, amelyen a világ vezető konzervatív véleményformálói és politikusai tanácskoznak.

A kétnapos rendezvényt március elején a háború miatt kellett elhalasztani.

Magas rangú politikusok, köztük amerikai szenátorok és kongresszusi képviselők, valamint kiemelkedő konzervatív gondolkodók és véleményvezérek érkeznek a CPAC Hungaryre szerte a világból. Elfogadta a meghívást Spanyolországból Santiago Abascal, a jobboldali VOX párt elnöke, valamint Jair Bolsonaro brazil elnök fia, Eduardo Bolsonaro is, de ott lesz a francia politika üstököse, Jordan Bardella is, aki 2012-ben 16 évesen csatlakozott Marine Le Pen pártjához.

Online vagy videón kapcsolódik be a konferenciába Nigel Farage brit politikus és Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség. A vendégek között lesz még Ben Ferguson és Candace Owens amerikai influenszerek, médiaszemélyiségek is.

Dél-Amerikából, Ausztráliából, Japánból, Izraelből, Európa számos országából ugyanúgy érkeznek politikusok, politikai gondolkodók, újságírók, véleményvezérek, kutatóintézeti vezetők, mint az Egyesült Államokból – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Manindernek adott interjúban.

Kifejtette, hogy a globális neomarxista woke-őrület valóban mindenhol ugyanazon mechanizmus alapján támadja a konzervatív értékeket, mint idehaza. Amíg nyugaton az ottani kereszténydemokrata pártok hagyták magukat bedarálni, a magyar jobboldal beleállt a harcba, sőt sikerült átfordítani a társadalmi gondolkodást – mondta.

A CPAC Hungary célja többek közt az, hogy kapcsolódási pontként szolgáljon a nyugati civilizáció konzervatívjai számára, összekapcsolja őket, és megmutassa a liberálisoknak, hogy a konzervatív erők igenis együtt tudnak működni nemzetközi szinten – nyilatkoza az eseményt bemutató sajtótájékoztatón Szánthó Miklós.

„A konzervatívoknak továbbra is meg kell védeniük a nyugati civilizáció zsidó-keresztény alapjait, valamint a nemzeti identitást és az állami szuverenitást a föderalisztikus törekvésekkel szemben. A genderideológia egyre fenyegetőbb veszélyeiről pedig a magyarok a gyermekvédelmi népszavazáson elmondták a véleményüket: a valaha volt legtöbben szavaztak arra, hogy meg kell óvni gyermekeinket, a hagyományos családmodellt” – fogalmazott Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a szervezet közösségi oldalán.


Forrás: MTI, hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner