Hírek / Közélet

Csak megfelelő műszaki állapotú járművel induljunk útnak

2022. április 4. 11:12 Közélet

A hivatalos megfogalmazás szerint „a veszélyhelyzet idején az okmányokra, továbbá az ügyintézésre vonatkozó hatályos szabályozás szerint a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok – egyebek mellett a gépjármű műszaki érvényességi idejét tartalmazó forgalmi engedély – a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényes”.- emlékeztetett a Rádió 7 Közös nevező című műsorában az Autós Nagykoalíció elnöke.

Knezsik István hozzátette: ez azt jelenti, hogy akinek lejárt például a forgalmi engedélye az június 30-ig még érvényes marad. Fontos, hogy csak a hazai hatóságok fogadják el érvényességüket, a határokon kívül nem, így ha valaki külföldre utazik mindenképpen gondoskodnia kell a lejárt érvényességű okmányok megújításáról.

"A járműnek minden egyes időpillanatban meg kell felelnie a műszaki vizsga követelményrendszerének. Hiába volt a pandémia helyzetre hivatkozva türelmi idő, a járműveknél arra, hogy el kell vagy nem kell elvinni műszaki vizsgára, ettől még a járművel csak akkor szabad közlekedni, ha a jármű műszaki állapota ennek a szabályrendszernek megfelel."

Kép forrása: autoszektor.hu


next 5

A mi világunk

Hírek