Hírek / Egyéb/Archív

Csaknem 11 ezer hektáron gyérítik Csongrád-Csanád megyében a szúnyogokat

Május 16. 11:26 Egyéb/Archív | Szerző: Török Mónika

Csaknem 11 ezer hektáron gyérítik Csongrád-Csanád megyében a szúnyogokat a héten. A szakemberek a napnyugta utáni órákban juttatják ki a permetszert melegködös, illetve UVL eljárással.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvasható tájékoztató szerint földi járműről ULV vagy melegködös technológiával végzik a kifejlett szúnyogok elleni védekezéseket. Az ULV eljárást általában nagyobb forgalmú helyeken alkalmazzák, mert a képződött permetfelhő kevésbé zavarja a közlekedést. A melegködképző generátorokat a növényzettel jobban fedett területeken érdemes használni, mivel az apró cseppekből álló permetköd behatolóképessége sűrű bozótos részeken is megfelelő.

A tervek szerint csütörtökön Bakson, Csongrádon, Deszken, Felgyőn, Ópusztaszeren, Röszkén, Szegváron, Szentesen és Szegeden lesz gyérítés. Pénteken Algyőn, Csanyteleken, Dócon, Hódmezővásárhelyen, Maroslelén, Mártélyon, Mindszenten, Sándorfalván, Szatymazon és Tömörkényben lesz permetezés. A felhasznált szer emberre, melegvérű állatokra, növényekre nem jelent veszélyt és a közterületeken lévő tárgyakban, így például a parkoló autókban sem okoz kárt.

Kiemelt képünk illusztráció.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner