Hírek / Közélet

Családi nap sérült gyermekeket nevelő családoknak a kormányhivatalban

2018. december 11. 15:35 Közélet | Szerző: CzabarkaJanos

 Együtt – Értük! címmel Információs Családi Napot rendez a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családoknak december 12-én a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

A rendezvényen bemutatják azt a kiadványt, amely a sérült gyermekeknek járó állami juttatásokat gyűjti egybe, de lesz meseterápiáról szóló előadás, elsősegélynyújtás oktatás, kézműves sarok és terápiás kutyákkal tartott bemutató is. A napot hallássérült fiatalok és a Király-Kőnig Péter Zeneiskola növendékeinek közös, adventi hangulatú fellépése zárja.

2018 a Családok Éve – ebből az alkalomból készült el a hivatal családtámogatási és társadalombiztosítási szakemberei közreműködésével a Juttatások és támogatások sérült gyerekeket nevelő családoknak című kis füzet. A megyei kormányhivatal ebben összefoglalta, milyen jogosultságok illetik meg jövedelmi helyzettől függetlenül az ilyen helyzetben lévőket. A szakügyintézők a mindennapokban azt tapasztalják, hogy a szülők sajnos kevés információval rendelkeznek a számukra biztosított kedvezményekről. Az információs napon interaktív előadást tartanak a hivatal egészségbiztosítási, családtámogatási és rehabilitációs osztályának munkatársai a témában.

További segítséget jelenthet a szülők számára a meseterápiáról szóló előadás, amely kifejezetten a felnőtteknek segít feldolgozni a krízishelyzetet, valamint a Mentőszolgálat szegedi munkatársai által tartandó, gyermek elsősegélynyújtás oktatás.

Emellett egész napos programra várják a sérült gyermekeket nevelő családokat, az őket segítő civil szervezeteket, intézményeket. A 10 órakor kezdődő rendezvény során az aulában kézműves sarok, kutyaterápiás bemutató, és műsorok váltják egymást – fellépnek például a GEMMA Fejlesztő Oktatást-nevelést végző iskola tanulói, az Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete tagjai és a Klúg Péter Szakiskola Gondolatjel csoportja is. A nap zárásaként délután 3 órától a Király-Kőnig Péter Zeneiskola diákjai adventi hangulatú mini koncertet adnak a hivatal központi épületében.

forrás:
A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner