Hírek / Egyéb/Archív

Családi programra hív a Corvin-Kalmár

2022. november 10. 14:21 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

„Mesterségek éjjele” elnevezésű közös pályaorientációs rendezvényre várja a beiskolázás előtt álló nyolcadikosokat, szüleiket, valamint minden érdeklődőt a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége november 11-én, pénteken. Az intézmény 5 technikusi-, és 9 hároméves szakmai képzést kínál nappali tagozaton a középiskolába készülőknek, de felnőttek is megismerkedhetnek a délutáni szakmatanulási lehetőségekkel.

– A 2023/2024-es tanévtől – a hagyományosan népszerű villanyszerelő és hegesztő szakmák mellett – új szakmaként a mechatronikus karbantartót is meghirdetik. Ez egy jó lehetőség azok számára, akik sokoldalú, a munkaerőpiacon keresett szakemberré szeretnének válni – nyilatkozta Tóthné Rozsos Katalin szakmai igazgatóhelyettes.

– A kereskedő és webáruházi technikus ötéves, érettségit is adó képzése szintén újdonságnak számít. A legtöbbet keresni vélhetően a turisztikai technikus végzettséggel rendelkező szakember fog – fogalmazott Földesi Gábor gyakorlati oktatásvezető. A fent említett szakma mellett az átlagosnál jobb kereseti lehetőséggel a hegesztő, szakács és gépjármű mechatronikus szakmák kecsegtetnek.

A rendezvényen bemutatkoznak a csak felnőttek számára indított képzések is, mint a divatszabó, fogtechnikus, valamint a faipar ágazat szakmái. A vendégek kipróbálhatják, a bemutató révén alaposabban megismerhetik a kereskedelmi értékesítő, a cukrász, a pincér – vendégtéri szakember, a kőműves, a festő, mázoló, tapétázó szakmákat is. Az eseményt az „Okos otthon, energiatakarékos otthon” című általános iskolásoknak hirdetett rajzpályázat – amelyre több mint ötven pályamunka érkezett – eredményhirdetése és díjátadója nyitja meg. A szakképzés rendszeréről és az egyes szakmákról a vezetőség ad tájékoztatást a vendégeknek.

A szervezők várnak mindenkit november 11-én, pénteken délután 4 órától 7 óráig a Városház utca 1. szám alatt.

Fotó: Archív (Promenád24)


next 5

A mi világunk

Hírek