Hírek / Egyéb/Archív

Cseresnyés kolimpikonok - Három nap története a sikerek tükrében

2022. június 15. 07:32 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Június 10. és 12. között tizenkettedik alkalommal rendezték meg a kollégiumok olimpiáját. Az eseménynek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont. Szintén hagyományosnak mondható a rendezvény magas színvonalú előkészítése, szervezése.

A „Kolimpián” ezúttal 11 intézmény képviseltette magát, közel 300 résztvevővel. Érkeztek csapatok többek között Vásárosnaményből, Szekszárdról, Pécsről, Püspökladányból, míg Csongrád-Csanád megyét a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium csapata képviselte. A „cserkós” különítmény vonata pénteken fél tizenkettőkor futott be, majd a Kossuthig tartó rövid séta után délután kettő órakor volt a megnyitó ünnepség, majd kezdetét vette a verseny. A pénteki napon a streetball, asztalitenisz és a zenés gimnasztika került „terítékre”.

Szombaton korai, de vidám zenés ébresztőre kelhetett fel minden résztvevő, majd az egész napot kitöltő lány és fiú futsal bajnokság csoportmérkőzéseit bonyolították le. A hangulat fergeteges volt: a tömött lelátón egymást túlharsogva biztatták a pályán lévőket az éppen pihenő diáktársak. A délután folyamán rendeztek még íjászversenyt is fiú és lány egyéniben, illetve (vegyes) csapatban is. Ez a versenyszám is kifejezetten jó hangulatú és professzionális szervezésű volt, nem is beszélve az elsöprő cserkóssikerekről! A napot kellemes és felszabadult szabadtéri diszkó zárta. 

Vasárnapra három meghatározó program maradt: a „kolimpikonok” viadala (sor- és váltóverseny), a futsal döntők és az ünnepélyes eredményhirdetés. Öröm volt látni,hogy a cserkósdiákok a pályán és azon kívül is csapatként viselkedtek.

Összességében csodálatos és eredményes három napot töltöttünk Kiskunfélegyházán, köszönet érte!

Gratulálunk kollégistáinknak!

Találkozunk jövőre Szekszárdon!

Hajrá Cserkó!

Hajrá Vásárhely! 

Eredményeink:

 • Asztalitenisz fiú II. hely Rumi István
 • Futsal lány csapat III. hely, csapattagok:
  • Balogh Noémi, Halász Kamilla, Horváth Vanda, KomlósiAnna, Mátyási Mónika, Miklósi Erika, Tóth Klaudia, Turza Bianka.
 • Futsal fiú csapat VI. hely, csapattagok:
  • Balog Ádám, BurluiDániel, Fazekas Zoltán, Kiss Dávid, RekiczkiGusztáv, Rostás Márk, Rumi István

Íjászat:

 • fiú I. hely Rumi István
 • fiú II. hely Fazekas Zoltán
 • lány III. hely Horváth Vanda
 • csapat I. hely a fenti három versenyző részvételével.
 • Kolimpikonokviadala IV. hely, csapattagok: Halász Kamilla, Horváth Vanda, Tóth Klaudia, Fazekas Zoltán, RekiczkiGusztáv, Rostás Márk, Rumi István.
 • Összesített csapatverseny IV. hely csapattagok: Balogh Noémi, Halász Kamilla, Horváth Vanda, KomlósiAnna, Mátyási Mónika. Miklósi Erika, Tóth Klaudia, TurzaBianka Balog Ádám, BurluiDániel, Fazekas Zoltán, Fülöp Tamás, GojdárMáté Kiss Dávid, RekiczkiGusztáv, Rostás Márk, Rumi István

Köszönet illeti Gregus Józsefet, Kiss Pált és Kovács Józsefet a diákok felkészítéséért és az áldozatos szakkörvezetői munkájáért!

Fehér Zsolt

kollégiumi nevelőtanár


next 5

A mi világunk

Hírek