Hírek / Közélet

Cseri Tamás szerint Márki-Zay Péter ismét bebizonyította, hogy méltatlan az emberek képviseletére

Szeptember 6. 11:54 Közélet

Márki-Zay Péter trükközött a miniszterelnök-jelölti kampányfinanszírozásával, így ismét bebizonyította, hogy méltatlan az emberek képviseletére – jelentette ki Cseri Tamás kedden sajtótájékoztatón. A hódmezővásárhelyi fideszes önkormányzati képviselő emlékeztetett: hónapok óta közéleti téma, hogy Márki-Zay amerikai szervezetektől mintegy kettőmilliárd forintot kapott a kampányban.

Cseri hozzátette, az egykori miniszterelnök-jelölt ezzel elveszítette a politikai hitelességét, mert folyamatosan a korrupciómentességet hirdeti, holott kijátszotta a magyar választási törvényeket, amikor külföldről pénzt fogadott el. Az önkormányzati képviselő szerint a polgármesternek tisztáznia kellene, hogy a kétmilliárd forintért mit vártak tőle el a támogatói.

„Ha valakik külföldről ilyen hatalmas összeggel támogatnak valakit, akkor elvárásokat kötöttek a pénzhez. Mi lett volna az elvárás, ha Márki-Zaynak sikerült volna miniszterelnökké válnia? Esetleg aktívabb részvétel az orosz-ukrán konfliktusban, fegyverszállítmányokkal, katonák küldésével? Vagy amit évek óta szorgalmaznak az elsősorban Soroshoz köthető szervezetek, a határok megnyitása? Hogy Magyarország ne álljon ellen ennyire az illegális migrációnak?” – tette fel a kérdéseket Cseri Tamás.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner