Hírek / Közélet

Csütörtökön kezdik a 16-18 év közötti fiatalok oltását

Május 12. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A regisztrált fiatalok többsége már lefoglalta az oltás időpontját. A 16–18 évesek a hét második felében kaphatják meg a vakcinát. Olyanok is hozzájuthatnak az oltáshoz, akik a pénteki határidő lejárta után, a hétvégén regisztráltak. Ők kedden kaptak sms-t az online időpontfoglalásra. Hétfőn mintegy 67 ezer vakcinát adtak be az országban, ezzel már 4,34 millióan kaptak legalább egy adagot és 2,53 millióan a másodikat – hangzott el az M1 Híradójában.
 
Kedden is nagy forgalom volt az orvosi rendelőkben és az oltópontokon is országszerte.
 
A következő napokban a Honvédkórházban is nagyüzemre lehet számítani, csütörtökön ugyanis kezdődik a 16 és 18 év közöttiek oltása.
 
„Megvan a személyzet, föl van állítva, lehet regisztrálni, illetve időpontot foglalni az EESZT felületén. Amint láttam, még vannak szabad, betöltetlen helyek, úgyhogy még mindig lehet időpontot foglalni, hogy ha valaki a héten szeretné megkapni a Pfizer oltását” – mondta a Honvédkórház oltóközpont vezetője, Péter László.
 
„Látszik az a fiatalos lendület, ők nem sokat spekulálnak”
 
Nagyon sokan kérik a 16 és 18 év közötti fiatalok közül a koronavírus elleni védőoltást – mondta az országos tiszti főorvos a keddi sajtótájékoztatóján.
 
Müller Cecília közölte: a pénteki határidőig 84 ezren regisztráltak. De úgy döntöttek, hogy azok is kérhetnek időpontot az oltásra, akik ezt csak a hétvégén tették meg.
 
„Vannak, akik egy kicsit későn ébredtek, és a péntekig történő regisztrációs lehetőséget elmulasztották, ugyanakkor hétvégén, szombat, vasárnap regisztráltak. Ők mintegy hatezren vannak. És ezért úgy döntöttünk, hogy nekik is, számukra is lehetővé tesszük az időpontfoglalást” – mondta a tiszti főorvos.
 
Itthon már több mint 4 346 000-en kapták meg legalább az első adagot, 2 530 000-en pedig már a másodikat is. Hazánk továbbra is előkelő helyen áll az európai uniós ranglistán.
 
És közben egyre kedvezőbbek a járványügyi adatok is. A legfrissebb mutatók szerint egy nap alatt kevesebb mint 500 új fertőzöttet azonosítottak. És elhunyt 99 főként idős, krónikus beteg. Kórházban is kevesebben vannak: jelenleg valamivel több mint 3200 koronavírusos beteget látnak el, közülük 379-en vannak lélegeztetőgépen.
 
Forrás és kép: hirado.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek