Hírek / Kultúra

Dánia 81 éves királynője egy Netflixnek készülő filmen dolgozik

2021. szeptember 2. 06:45 Kultúra | Szerző: Dudás Róbert

Produkciós tervezőként dolgozik II. Margit dán királynő Bille August új filmjén, amelyet a rendező Karen Blixen utolsó regénye nyomán forgat a Netflix számára.

 

 

Az Ehrengard - Egy csábítás története című könyv alapján születő film egy mesebeli királyságban, Babenhausenben játszódik.
 
Az 1972-ben trónra lépett II. Margit mögött gazdag művészi pályafutás áll már: illusztrálta A Gyűrűk Ura dán kiadását és alkotásaiból több kiállítás is nyílt. 2009-ben A vadhattyúk című Andersen-filmadaptációnak ő volt a produkciós tervezője, akárcsak 2000-ben A hókirálynő című szintén Andersen mese alapján készült rövidfilmnek - emlékeztetett a The Guardian brit napilap honlapja.
 
II. Margit az új filmről kiadott közleményében hangsúlyozta: Karen Blixen történetei mindig felvillanyozzák, és nagyon örül, hogy részese lehet ennek a munkának. "A dekupázsok és a jelmezek megalkotásakor igyekeztem értelmezni Blixen fantasztikus univerzumát és alig várom, hogy Ehrengard meséje életre keljen a filmben" - írta a királynő.
 
A Hódító Pelle című Oscar-díjas film rendezője, August közleményében kiemelte, hogy II. Margit fantasztikus dekupázsokat készített, amelyek meghatározó elemei lesznek a film látványvilágának.
 
Az Ehrengard című film bemutatását 2023-ra tervezik.
 
 
Forrás: MTI, hirado.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner