Hírek / Közélet

Derékba törheti Franciaország turizmusát a migránslázadás

2023. július 4. 07:15 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Franciaország turizmusát tekintve a világelsők között van. Tavaly 58 milliárd euró bevétele származott a turizmusból, ami meghaladja a pandémia előtti szintet. Azonban a migránslázadás derékba törheti Franciaország turizmusát – erre hívják fel a figyelmet szakértők.
 
Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 Híradójának érdeklődésére kifejtette, hogy már most érzékelhető a zavargások rövid távú hatása, hiszen sok a visszamondás, ami természetes, hiszen senki nem szeretne Párizsban sétálgatni, miközben Molotov-koktélokat dobál a feldühödött tömeg.
 
2019-ben kilencvenmillió turista utazott Franciaországba, turisztikai vonzerejét tekintve mindig is a világelsők között volt – mondta a szakújságíró, aki hozzátette, hogy Olaszországba, Spanyolországba, az Egyesült Királyságba és az Egyesült Államokba utazik még nagyon sok turista, de a francia tájak és úti célok mindig rendkívül népszerűek voltak. Rámutatott, hogy az elmúlt napok eseményei rendkívül negatívan hatnak az ország turizmusára, hiszen most sokan elhalasztják vagy lemondják az útjukat.
 
„Nem tudjuk még, hogy mikor lesz vége, mennyi ideig tart ez, következésképpen bármi történhet még, de egyelőre az már mérhető, hogy a visszamondások, főleg a tengerentúli területekről érkezők esetében komoly összeget tesznek ki, és komoly bevételektől esik el Franciaország” – magyarázta Kiss Róbert Richárd.
 
„Magyarország nem enged be illegális bevándorlókat, és a kormány ellenáll a brüsszeli migránsgettók tervének. Ennek milyen hatása van a hazánkban húzóágazatnak számító turizmusra?” – kérdezte az élő adásban bejelentkező szakembertől a Híradó műsorvezetője.
 
„Magyarország mindegyik úti célja biztonságosnak számít, biztonság szempontjából hazánk a legjobbak közé tartozik” – hangsúlyozta a szakújságíró, aki egyébként Tihanyból jelentkezett be, ahol láthatóan teljes a nyugalom, és ideális körülmények között pihenhetnek az üdülni vágyók.
 
Kiss Róbert Richárd kifejtette, hogy Budapest utcáin is nyugodtan lehet este, éjszaka is sétálgatni, és a gyógyvizek, a kultúrkincsek, a szép táj és az épített örökség mellett a biztonság olyan erős turista vonzó szempont, hogy vélhetően az elkövetkező időszakban még több külföldi vendég érkezik hazánkba.
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek