Hírek / Sport

Döcögős kezdés, majd francia gála Montenegró ellen

Január 25. 06:55 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.

A montenegróiak eleinte létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, 4-3-ra vezettek, ezután viszont egyre többet hibáztak és öt perccel később már háromgólos hátrányba voltak. Ráadásul ekkor piros lap miatt elveszítették a csapatkapitányukat: Vasko Sevaljevic védekezés közben megütötte Nikola Karabatic arcát, ezért zárták ki. Csakhamar a franciák is megfogyatkoztak Vincent Gerard piros lapja miatt.

 Az olimpiai bajnok ekkor még nem tudott megnyugtató előnybe kerülni, sőt, a meccs negyedénél támadásban megtorpant, ez rossz lövésekben és eladott labdákban mutatkozott meg. Montenegró egyenlített, majd a franciák az egyre javuló védekezésükre alapozva újra lendületbe kerültek és a szünetben négy góllal jobban álltak.

A francia csapat a második félidő első tíz percében rendkívül összeszedett játékkal döntötte el a találkozót, nyolc góllal elhúzott, és a folytatásban sem hasonlított a játék képe az első félidőben látottakhoz.

A franciáknál Dika Mem, a túloldalon Milos Vujovic volt a legeredményesebb játékos hét-hét góllal. A kapusok közül Wesley Pardin nyolc, Nebojsa Simic 12 védéssel zárt.

A középdöntő-csoportokból az első és a második helyezettek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló, I. csoport (Budapest):
Franciaország-Montenegró 36-27 (16-12)

korábban:
Dánia-Hollandia 35-23 (21-12)
Horvátország-Izland 23-22 (10-12)

Az állás: 1. (és elődöntős) Dánia 8 pont, 2. Franciaország 6, 3. Izland 4, 4. Horvátország 2 (96-108), 5. Montenegró 2 (110-126), 6. Hollandia 2 (109-128)

Január 25-én, kedden:

15.30 – Kézilabda, férfi Eb, középdöntő: Lengyelország–Spanyolország
18.00 – Kézilabda, férfi Eb, középdöntő: Németország–Oroszország
20.30 – Kézilabda, férfi Eb, középdöntő: Svédország–Norvégia


Forrás: m4sport.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner