Hírek / Közélet

Így mondta el Úrangyala imáját Ferenc pápa

2020. december 27. 08:00 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Az új koronavírus elleni óvintézkedések közepette mondta el hagyományos Úrangyala imáját szombaton Ferenc pápa, aki a megbocsátás fontosságát sürgette, és a hitükért üldözött keresztényekért imádkozott.
 
„Imádkozzunk ma azokért, akiket azért üldöznek, mert Jézusban hisznek. Nagyon boldogtalanok” – mondta.
 
A koronavírus-világjárvány miatt a pápa nem a Szent Péter-téren, zarándokok ezrei előtt mondta el imáját, mint korábban, hanem a vatikáni palota könyvtárában. Az ima azon a napon hangzott el, amikor a katolikusok Szent Istvánra, az első keresztény vértanúra emlékeznek, aki a hagyomány szerint istenkáromlással vádoltak meg, és Jeruzsálem kapujánál halálra köveztek.
 
A mai hívőknek azokért is imádkozniuk kell, akik hibáztak, nem pedig rosszat mondani róluk – fogalmazott a 84 éves egyházfő.
 
Olaszországban szigorú, országos kijárási korlátozások vannak érvényben a karácsonyi ünnepek alatt január elejéig, négy nap - december 28., 29., 30., valamint január 4. – kivételével.
 
Pénteken a pápa nem a pápai palota lodzsájáról, hanem az úgynevezett áldási teremben mondta el karácsonyi üzenetet és Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) áldását. A csütörtök esti szentmisét is csak mintegy 200 résztvevő előtt pontifikálta a Szent Péter-bazilikában.
 
 
Forrás: MTI, hirado.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner