Hírek / Közélet

Magyarország az uniós országok védettségi rangsorának élvonalában

2021. július 12. 06:20 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Továbbra is csak Málta előzi meg hazánkat a lakosság átoltottságát tekintve, az összes többi uniós ország hazánk mögött kapott helyet a legfrissebb rangsorban – tudatta közösségi oldalán a magyar kormány.Továbbra is csak Málta előzi meg hazánkat a lakosság átoltottságát tekintve, az összes többi uniós ország hazánk mögött kapott helyet a legfrissebb rangsorban – tudatta közösségi oldalán a magyar kormány.
 
Rendkívül sikeres a magyar járványügyi védekezés, egy kivételével valamennyi uniós tagállamot megelőzzük a védettségi rangsorban – adta hírül a kormány a Facebookon.
 
Magyarországon a lakosság 52,67 százaléka már a második adag vakcinát is megkapta, ami azt jelenti, hogy hazánk továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb országa – fogalmazott a Magyar Nemzet.
Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya
 
Továbbra is csak Málta előzi meg hazánkat a lakosság átoltottságát tekintve, az összes többi uniós ország hazánk mögött kapott helyet a legfrissebb rangsorban – tudatta közösségi oldalán a magyar kormány.
 
Mellékelték a táblázatot is, amely azt mutatja be, hogy az egyes országokban a lakosság hány százaléka kapott két oltást. E szerint
 
Magyarországon 5 145 484 fő már teljes védettséggel rendelkezik, vagyis a 9,7 milliós lakosság 52,67 százaléka felvette a második koronavírus elleni vakcinát is.
 
Ennél jobb arány csak Máltán figyelhető meg, ahol jelenleg a népesség 67,38 százaléka védett a vírus ellen.
 
A képzeletbeli dobogó harmadik fokát Ciprus foglalja el, igaz, jócskán lemaradva Magyarország mögött, hiszen ott a lakosság több mint fele még mindig vár a második oltásra.
Eddig a ciprusiak 45,09 százaléka tekintheti magát védettnek a fertőzéssel szemben.
 
Alig több mint 12 százalékos átoltottsággal Bulgária lett a sereghajtó, de nem állnak jól a finnek, a románok, a horvátok és a lettek sem: az említett országokban a lakosságnak kevesebb mint egyharmadának van teljes védettsége.
 
A táblázatból kiderül az is: húsz olyan uniós tagállam van, ahol a védettség még mindig nem éri el a negyven százalékot.
 
Hazánkban a rendkívül sikeres járványügyi védekezés ellenére a kormány igyekszik elejét venni egy esetleges negyedik hullámnak, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter éppen az e heti Kormányinfón jelentette be, hogy újabb oltási akciót hirdetnek.
 
E szerint a háziorvosok személyesen is felkereshetik azokat a hatvan év felettieket, akik még nem oltatták be magukat a koronavírus ellen.
 
A miniszter rámutatott: Magyarország jelenleg az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból.
 
Hozzátette, a negyedik hullám és a koronavírus delta variánsa azokra veszélyes, akik nem oltatták be magukat. – A virológusok szerint lesz negyedik hullám, de valamennyi Magyarországon alkalmazott oltóanyag védettséget nyújt, az oltatlanok a veszélyeztetettek. Bár a brit variáns és a delta variáns is gyorsabban terjed, de ez csak azokra vonatkozik, akik nem rendelkeznek oltással – magyarázta.
 
 

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya, hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner