Hírek / Sport

Egygólos előnyt harcolt ki a magyar férfi kézilabda-válogatott az izraeli vb-selejtezőn

Április 14. 07:30 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Nehezen indult, de győzelem lett belőle: a magyar férfi kézilabda-válogatott 33–32-re legyőzte Izraelt a tel-avivi világbajnoki selejtezőn.
 
Háromgólos izraeli rohammal kezdődött a mérkőzés, de a tizedik percben Hanusz Egon találatával átvette a vezetést a magyar kézilabda-válogatott (6–7). Fej fej mellett haladtak a csapatok, Adir Cohen révén tartották a lépést a hazaiak, a balátlövő ötször is beköszönt negyed órán belül.
 
Újra vezetett Izrael a huszadik percben (13–12). Megakadni látszott a magyarok játéka, Chema Rodríguez frissített, mindhárom belső poszton cserélt, de védekezésben továbbra sem találta az ellenszert a csapat.
 
A hazaiak kettővel is vezettek (15–13), de magyar góllal ért véget a félidő, 18–17-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.
 
Pedro Rodríguez góljával és hazai rontott lövéssel indult a második félidő, Ancsin Gábor találatával pedig újra a magyar csapat vezetett (18–19). Újra felszívta magát Izrael: Cohen folytatta a gólgyártást, az átlövő mellé pedig a beálló, Yosef Appo is felzárkózott – mindketten hét találatot lőttek harmincöt perc alatt –, így hárommal léptek el a vendéglátók (23–20).
 
Pillanatok alatt, egy percen belül felzárkózott és kiegyenlített Magyarország (23–23), majd Hanusz labdaszerzése után ismét Chema csapata vezetett – Izrael pedig időt kért (24–25). Jól őrizte előnyét a magyar válogatott, Mikler Roland két labdát hárított egymás után. Petar Topic góljával kétgólos vezetéssel fordultak az utolsó tíz percben a csapatok, ami Hanusz lövése után háromra nőtt (28–31)
 
A végjátékban ledolgozta hátrányát Izrael, az utolsó percben csupán eggyel vezetett a magyar csapat. Győri Mátyás két értékesített büntető után a harmadikat elhibázta és labdája volt az egyenlítéshez a hazaiaknak, de Mikler hárított. Minimális különbséggel, 32–33-ra győzött a magyar válogatott Chema első tétmeccsén szövetségi kapitányként.
 
Szombaton, Tatabányán rendezik a párharc visszavágóját.
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner