Hírek / Közélet

Egységes menetrend, tarifa- és jegyvásárlási rendszer kialakítására törekszik Lázár János

2023. június 16. 10:24 Közélet | Szerző: Megyeri József

Hat hét alatt 700 ezer új ország- és vármegyebérletet vásároltak Magyarországon – jelentette be Lázár János csütörtökön. Az építési és közlekedési miniszter a Rádió 7 Közös Nevezőjében elmondta: ez óriási igényt jelent és jócskán felülmúlja a várakozásokat. Az adatok alapján 40 ezer olyan bérletes lett, akik eddig nem használtak tömegközlekedést.

A vásárhelyi és a makói térség országgyűlési képviselő hozzátette: a több tízezer forint megtakarítást jelentő bérletek után a következő terv az egységes menetrend, tarifa- és jegyvásárlási rendszer kialakítása. A jegyvásárlás modernizálása megkönnyíti az utazók életét.

„Az, hogy az autóbuszjegy vásárlások nagy része még mindig készpénzzel történik, 70 százalékban, szerintem nem jó hír. Tehát ahhoz, hogy a menetrend, a tarifarendszer, a jegyvásárlás egységes legyen a közúton és a vasúton, ahhoz digitalizálni kell, új rendszerek kellenek. Ezzel nagyon sokat foglalkoznak most a kollégáim. Ez a következő lépés a reform vagy az átalakítás útján, és a következő lépések megtételében ez lesz a legfontosabb, hogy miként lehet egységes menetrendet, egységes tarifarendszert és egységes jegyvásárlási rendszert készíteni” – fejtette ki a miniszter.

Fotó: Archív


next 5

A mi világunk

Hírek