Hírek / Egyéb/Archív

Egyszerre rajtolhatnak az AMD következő generációs processzorai és videokártyái

2021. június 11. 08:45 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

A Zen 4 architektúra remekül egészíti majd ki az RDNA 3-alapú GPU-kat.
 
Az AMD rengeteg izgalmas dolgot jelentett be az idei Computexen, generációs váltásról azonban még korai lenne beszélni. Az Nvidiával szemben a pirosak nem próbálják meg felaprózni a piacot azzal, hogy hatféle videokártyából csinálnak normál, Ti, Super, és ki tudja még milyen variánst, inkább a valódi technológiai újításokra koncentrálnak.
 
Egy megbízható szivárogtató, Broly_X1 szerint (aki egyébként a computexes bejelentések jelentős részéről is idő előtt rántotta le a leplet) az RDNA 3 fejlesztése valamikor az idei év végén zárulhat le, és ha megvan a hivatalos dizájn, 2022-ben el is kezdhetik gyártani a kártyákat, amik valószínűleg a 2022-es év végén kerülnek a boltok polcaira.
 
Elvileg ekkor rajtolnak majd el a Zen 4 architektúrára épülő processzorok is a Ryzen 6000-es szériával.
 
A korábban kiszivárgott információk alapján teljesen elképzelhetőnek tűnik, hogy tényleg így tervez az AMD, ugyanakkor másfél évre vagyunk a kitűzött dátumoktól, addig pedig még sok minden változhat.
 
És hogy mivel készülnek addig a pirosak? Videokártya fronton valószínűleg semmire legalábbis ami a gamereket érinti, CPU-k terén pedig a már bejelentett 3D chipletekben bízhatunk, de ezek is csak 2022 elején debütálnak majd. Persze mi már annak is örülnénk, ha a jelenlegi kínálathoz hozzá lehetne jutni elérhető áron, de ez már más kérdés.
 
Forrás és kép: pcworld.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner