Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő program 14 hónapos szakasza zárult a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. A Menő Menza elnevezésű kezdeményezés az iskola csaknem 500 tanulója étkezési kultúrájának, táplálkozási körülményeinek javítását szolgálta. Fodor Adél, az Öko Munkacsoport vezetője a Rádió 7-nek elmondta: a szakszerűség érdekében dietetikust és iskolavédőnőt is bevontak a projektbe, amely személyes állapotfelmérést és tanácsadást is lehetővé tett. Az intézmény pedagógusa kihangsúlyozta, minderre 20 millió forintos uniós forrást nyert az iskola, de a sikereken felbuzdulva a jól bevált gyakorlatot a pályázat lejárta után is folytatják.
Rádiónknak Fodor Adél úgy fogalmazott: „A programmal próbáltuk a gyerekek és a családok figyelmét felhívni arra, hogy bizony ők is, mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy milyen az egészségünk. Az iskolában nem csak ebben a 14 hónapban fordítottunk erre nagy figyelmet, hanem ez nálunk egy nagyon hosszú folyamat, csak most ez egy kiemelt szakasz volt. Nálunk egyébként minden nap kapnak az uzsonnához gyümölcsöt, zöldséget nyersen, vagy müzlit, de ebben a formában már unják. Ha turmixként, vagy más módon tálaljuk eléjük, akkor nagy kedvvel fogadják. Újítani kell. Nekem ez volt a legnagyobb tanúság, ebben a pályázatban, hogy mindig meg kell újulni, újat kell kitalálni. Akkor vevők rá, mindenre vevők.”