Hírek / Közélet

Elhunyt Dr. Rotyis Mária főorvos asszony

2022. szeptember 30. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Leírhatatlan veszteség érte az Országos Mentőszolgálat közösségét, amikor tegnap hajnalban, életének 61 évében elhunyt a Dél- Alföldi mentők karizmatikus ikonja, Dr. Rotyis Mária főorvos asszony.
 
Fiatal orvosként 1987-től a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezdte pályafutását, de az idegsebészetben és a traumatológiában is komoly szaktekintélynek számított a mindig segítőkész szakorvos, aki az orvostanhallgatók és szakasszisztensek képzésén túl a szakorvosképzés oktatójaként vált közismerté egész Magyarországon.
 
Már rohamkocsin szolgált, miközben számtalan tudományos cikk szerzőjeként és kongresszusi előadóként is gyakran találkozhattunk vele. 1998-ban a Bács-Kiskun megyei Mentőszervezet vezető főorvosa lett, majd 2004-ben kérte áthelyezését a Csongrád megyei Mentőszervezet állományába. 2010-től a mentők Oxyológiai Szakmai Osztályát vezette, majd a Szegedi Mentőállomáson teljesített kivonuló szolgálatot. 2020-ban Lengyel Árpád szakmai elismerésben részesült.
 
Pályafutása alatt megszámlálhatatlan életet mentett meg, miközben generációk tanulhatták meg tőle a segítő hivatást és a szakma iránti alázatot. A közösség “Marika nénijétől” most fájó szívvel búcsúznak a bajtársak. Isten nyugosztalja!
 
Forrás és kép: Országos Mentőszolgálat


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner