Hírek / Sport

Elindult a FIFA saját streaming-szolgáltatása

Április 15. 09:00 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A szervezet ingyenes megoldásával az új és a régi mérkőzések megtekintése válik egyszerűbbé.
 
A különböző streamingplatformok igencsak népszerűvé váltak, ezen a területen számos új belépő igyekszik kiépíteni saját pozícióit. Legutóbb az Intel törekvéséről olvashattunk, most azonban a FIFA szánta el magát erre, bár esetükben a sportesemények közvetítése és azok megtekintése szerepel a fókuszban.
 
A nemzetközi szövetség hivatalos bejelentésében a FIFA+ névre keresztelt platform elindulásáról olvashatunk, amely a két nagy mobil operációs rendszeren, valamint a weben válik elérhetővé. Ennek révén az idei év végéig mind a 6 nagy konföderáció, valamint az azokba sorolt 100 szövetség által lebonyolított mérkőzések megtekintését oldhatjuk majd meg kényelmes módon, mégpedig ingyenesen, bár a közvetítéseket és az archív felvételeket reklámokkal vegyítik majd. Évente mintegy 40 ezer mérkőzést közvetítenének élőben a platformon, ezzel egy időben azonban elérhetővé teszik csaknem az összes korábbi férfi és női világbajnokság összecsapásait, egészen az 50-es évekig visszamenőleg.
 
A FIFA+ Archive kezdetben mintegy 2500 meccset tartalmaz, ezt bővítik majd ki fokozatosan az újabb és újabb felvételekkel. Ahogy azt megszokhattuk, ezúttal is felbukkannak majd exkluzív tartalmak, a FIFA+ Originals így dokumentumfilmekkel, beszélgetőműsorokkal, valamint rövidebb videókkal vegyíti majd a kínálatot, jelen pillanatban például Ronaldinho, a jelesebb csapatkapitányok, Horvátország, a legnagyobbaknak tartott vb-gólszerzők, a női futball jeles ikonjai, az akadémiák, valamint több másik téma szerepel a kínálatban, amely nyilván szintén fokozatosan bővülni fog.
 
A szolgáltatás az első körben öt nyelven (angol, francia, német, spanyol, portugál) elérhető, ez júniusban további hat másikkal egészül ki.
 
Forrás: sg.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner