Hírek / Egyéb/Archív

Elindult első világbajnokságára Ugrai Panna

Február 12. 11:48 Egyéb/Archív | Szerző: Rádió 7

Idén Dohában rendezik az úszó világbajnokságot, amire hétfőn elutazott Ugrai Panna, a Hód Úszó SE kiválósága is. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a váltókban számít a vásárhelyi úszóra.

Ugrai Panna felkészülése nagyon jól sikerült, és január utolsó hetében már kiváló időket úszott az edzéseken. Bő egy hónapig tartott a kőkemény munka, aminek meg is lett az eredménye, hiszen remek formában utazott Dohába Panna.

„Ez lesz az első felnőtt világbajnokságom, így természetesnek gondolom, hogy izgulok kicsit. Így azonban, hogy váltóban számítanak rám és egyéniben nem indulok, kisebb a nyomás. Nagyon szeretek a csapattársaimmal versenyezni, teljesen más érzés velük a rajtkőre állni, mint egyedül” – fogalmazott Ugrai.

Az eredményességet megjósolni nagyon nehéz, hiszen nem megszokott, hogy olimpiai évben rendeznek világbajnokságot. Több csapat, több nemzet jelenléte kérdéses a váltókban, nem lehet előre tudni, kik fognak rajthoz állni. A 4x100 méteres vegyesváltóban a magyar csapat és Panna célja is, hogy minél jobb időt ússzanak, és megszerezzék az olimpiai kvalifikációt. Ehhez olyan időeredményt kell elérniük, ami garantálja, hogy a legjobb 16 között végeznek.

4x200 méteres gyorsváltóban is szerepet kaphat a Hód Úszó SE kiválósága. Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna mellett Ugrai Panna lehet a 4. versenyző – feltehetően - abban az esetben, ha Kapás Boglárka döntőbe jut egyéniben 200 méteres pillangón.

Panna elmondta, hogy egy egész zacskónyi kabalaállattal utazott Dohába. A családtól kapott hód, delfin és orka is segíti az úszását, legalábbis lélekben.

Panna vb-programja:

  • Február 15. (csütörtök) - 4x200 m gyorsváltó (Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Kapás Boglárka vagy UGRAI PANNA)
  • Február 18. (vasárnap) - 4x100 m vegyes (Komoróczy Lora, Békési Eszter, UGRAI PANNA, Senánszky Petra)


next 5

A mi világunk

Hírek