Hírek / Közélet

Elkészült a csongrádi madarak új törzshelye

2018. december 4. 12:15 Közélet | Szerző: CzabarkaJanos

Középiskolások tették rendbe a csongrádi Szentháromság téri parkot a környezetvédők segítségével. Az önkéntes akcióban felújították a padokat, újrafestették a korlátokat, és madáretetőket is telepítettek.

Valószínűleg a Szentháromság téri park lesz a madarak kedvenc helye a télen, ugyanis tizenöt madáretetőt és tíz madárodút építettek és helyeztek ki oda középiskolások egy önkéntes diákprogramban. A Batsányi János Gimnázium és a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjai ezt a munkát beszámíthatták a közösségi szolgálatukba is.

A Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete által koordinált programra jóval többen jelentkeztek, mint ahány résztvevőre eredetileg számítottak. A negyven diáknak meghirdetett akcióra nyolcvanketten jelentkeztek, akik a tervezett nyolcszáz óra helyett több mint ezerháromszáz órát
töltöttek munkával a természetben.

Volt tennivaló bőven.

A park korlátai nagyon rossz állapotban voltak, a gyerekek kétszázhatvan méternyit festettek újra. A padokra is ráfért a felújítás, ezek közül harmincat hoztak rendbe az önkéntesek.

A madárbarát park pedig úgy lett teljes, hogy madáretetőket és odúkat telepítettek, valamint felmérték az ott élő fákat, cserjéket és madárfajokat is. Mint Deák Józseftől megtudtuk, a parkban nyolcvankét fa- és cserjefajt azonosítottak. – Ezeket a park látogatói is megismerhetik majd: május elsejére magyar és latin nyelvű táblákat is kirakunk a fák mellé – tájékoztatta lapunkat a Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesületének elnöke.

forrás: delmagyar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner