Hírek / Kultúra

Élőszereplős előzménysorozat készül a Vajákhoz

Július 29. 11:56 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Bár a Vaják első évada megosztotta a kritikusokat, a nézettségére nem lehetett panasz, így várható volt, hogy a Netflix megrendeli a második évadot.
 
Így is történt, azonban a streamingszolgáltató nem állt meg itt: alig pár perce bejelentette, hogy az alkotók készítenek egy hatrészes spinoffot is.
 
A Blood Origin alcímű minisorozat 1200 évvel (tehát a könyvekhez képest 300-zal korábban) a Vaják eseményei előtt játszódik majd, a Szférák Együttállásának idején. Ez volt ugye az a kataklizma, ami a világra szabadította a mágiát és a szörnyeket. A friss tweetek alapján a széria az emberek és a tündék együttélésére, valamint az első vajákra fog fókuszálni. Valamint az is kiderült belőle, hogy Lauren Schmidt Hissrich és Declan de Barra mellett Andrzej Sapkowski is részt vesz majd a munkálatokban, mint producer és kreatív konzulens.
 
"Mindig lenyűgözött a civilizációk felemelkedése és bukása, hogy a tudományok, a felfedezés, és a kultúra hogy szárnyalt a bukás előtt. Hogy a felhalmozott tudás milyen rövid idő alatt tud eltűnni, általában a gyarmatosítás és a történelem újraírásának következtében; csak az adott civilizáció igaz történetének szilánkjait hátrahagyva” – kommentálta de Barra a bejelentést. „A The Witcher: Blood Origins a tünde civilizáció történetét meséli majd el a bukás előtt, valamint az első vaják mára elfeledett történetét."
 
Sajnos a streamingszolgáltató a várható premiert illetően nem közölt semmit, de meglepődnénk, ha 2021 előtt látnánk valamit belőle.
 
Forrás és kép: IGN Hungary


next 5

A mi világunk

Hírek