Hírek / Kultúra

Előzetesen a középkori fantasy-horror, a The Green Knight

Május 12. 07:15 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Hamarosan ismét egyedi horrorral jelentkezik az A24 stúdió, A boszorkány, az Örökség és a Fehér éjszakák után ugyanis idén nyáron érkezik a 14. századi Artúr-mondaköri lovagkölteményt, a Sir Gawain és a Zöld Lovagot feldolgozó The Green Knight, amelyhez most befutott a legújabb előzetes, amely egy minőséginek ígérkező filmbe enged betekintést.
 
A történetben Artúr király vakmerő unokaöccsének, Sir Gawainnak a kalandjait követhetjük végig, aki úgy szeretné bizonyítani rátermettségét, hogy útnak indul, hogy megküzdjön a híres Zöld Lovaggal. Gawain útja során különféle haramiákkal, szellemekkel és óriásokkal is szembe kerül, miközben betekintést nyerünk saját lelkivilágába is.
A Dev Patel (Gettómilliomos, Oroszlán), Alicia Vikander (Ex Machina, Tomb Raider) és Joel Edgerton (Az ajándék, Warrior) fémjelezte film eredetileg még 2020. május 29-én került volna bemutatásra, ám a koronavírus miatt akkor először határozatlan időre eltolták, majd később bejelentették, hogy 2021. július 30-án debütál a mozikban, amely jelenleg már tényleg a végső dátumnak tűnik.
 
Forrás: puliwood.hu
Kép: bloody-disgusting.com


next 5

A mi világunk

Hírek