Hírek / Kultúra

Előzetesen a Sisu, a "második világháborús John Wick film"

2023. február 27. 07:45 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Korábban is voltak egyszemélyes hadseregek a filmekben, akik cseppet sem finomkodtak az ellenfeleikkel, de Keanu Reeves bérgyilkosa új hullámot indított el, és gombamód megszaporodtak a hasonló koncepcióra épülő akciófilmek. Belekóstolt a műfajba például Bob Odenkirk a Senkivel, Dél-Korea a Carterrel és még a középkorba is átültették A hercegnővel, szóval csak idő kérdése volt, hogy eljussunk valamelyik világháborúhoz, amely most meg is történt a Sisu képében.
 
A film megjárt már egy-két filmfesztivált, de hivatalosan még csak Finnországban mutatták be, április 14-én viszont megérkezik a svéd, majd 28-án az amerikai mozikba is, ennek apropójából a Lionsgate kiadta az első teljes trailert Jalmari Helander (Rare Exports, Big Game) rendezéséhez. 
 
A sztori középpontjában egy volt katona áll (Jorma Tommila - Rare Exports, Big Game), aki aranyat talál a lappföldi vadonban, és megpróbálja hazavinni a zsákmányt. Csakhogy náci katonák, élükön egy brutális SS-tiszttel ellopják az aranyát, ezért hősünknek nem marad más választása, mint szembe szállni velük és kiirtani őket egytől-egyig. Az egyszemélyes halálosztag piszkosul látványos bosszúhadjáratot rendez, az egyik ellenfel fejéhez például egy élesített aknát vág hozzá.
Forrás: puliwood.hu
Kép: nordiskfilm.fi


next 5

A mi világunk

Hírek